9 sunde opskrifter på aftensmad – slankemad der mætter

Skrevet af Anne Christensen
Kostvejleder 05. maj 2022

Slankemad der mætter

Fælles for alle opskrifterne på denne liste er, at der i udarbejdelsen af opskriften har været stort fokus på at slankemaden skal mætte. En livsstilsændring eller et vægttab holder nemlig sjældent ret længe, hvis du kun spiser lette salater uden særligt meget indhold. Hvis du vil finde flere opskrifter på slankemad der mætter, kan du med fordel tilmelde dig Arono’s app, hvor du finder et bibliotek af 900+ sunde og lækre opskrifter:

Tab dig nemt
Skræddersyet kostplan

Vil du tabe et par kilo? Med Arono får du den mest effektive guide til et vægttab. En kostplan skræddersyes til dig og 1000+ sunde opskrifter sikrer at du hver dag holder dig indenfor dit kaloriemål.

Sunde aftensmad opskrifter

Her får du vores liste over 9 sunde opskrifter på aftensmad. Hvis du klikker dig ind på opskriften, vil du kunne se ingredienserne og fremgangsmåden, samt en oversigt over ernæring og kalorier i hver ret.

Se også vores oversigt over sunde opskrifter på aftensmad under 500 kcal eller under 300 kcal.

1. Grillet kylling med couscoussalat

Denne opskrift på pandegrillet kylling og frisk couscoussalat er perfekt til dage, hvor du ønsker en let aftensmad der stadig mætter. Salaten er lavet på en bund af couscous, agurk, tomat og persille.

2. Cremet kartoffel-blomkålssuppe

Kartoffel og blomkål komplementerer hindanden i denne opskrift på cremet suppe. Server evt. retten med sprødt ristet brød, for at give retten noget knas.

3. Squashnudler med tigerrejer

Hvis du vil spare på kulhydraterne og kalorierne, er squashnudler et lækkert alternativ til de traditionelle nudler eller spaghetti du normalt spiser. I opskriften finder du ligeledes en vejledning til tilberedning af tigerrejer, men nudlerne kan også sagtens spises med andet tilbehør, hvis du ønsker dette.

4. Burger med rødbedebøffer

Vil du prøve noget nyt? Disse burgere med rodbedebøffer er et skønt alternativ til normale kødbøffer. Rodbeden smager både dejligt, og giver samtidig bøffer en flot lilla farve. I artiklen finder du ligeledes en opskrift på en lækkert hjemmelavet burgerdressing.

5. Indisk dahl med linser og gulerødder

Denne opskrift på indisk dahl er perfekt til kolde aftener, hvor du ønsker en varm og krydret ret til aftensmad. Retten er lavet på en bund af linser og gulerødder, og er krydret med chili, ingefær og fennikel.

6. Avocadosalat med tigerrejer

Har du brug for ny inspiration til en nem salat, der er hurtig at lave? Så prøv opskriften på denne salat med avocado, æg og rejer. Opskriften tager kun 15 minutter at lave, og er derfor perfekt til en travl hverdag.

7. Kyllingenuggets med blandet salat

Denne opskrift på kyllingenuggets er en sikker vinder hos børn som voksne. Hjemmelavede nuggets er både et lækkert og sundt alternativ til de kalorierige nuggets, du sikkert kender fra diverse fastfood-restauranteur.

8. Quinoa salat with edamamebønner

Er du træt af salater der ikke mætter? Så er denne salat sikkert noget for dig. Med en ingrediensliste der bl.a. indeholder quinoa, edamamebønner og radisser er du ligeledes sikker på at denne salat ikke er endnu en kedelig salat. 

9. Buddha bowl med kikærter og sød kartoffel

Den sidste opskrift på listen, er denne farverige buddha bowl med kikærter, squash og sød kartoffel. Du kan krydre retten som du ønsker, men vi kan stærkt anbefale spidskommen, chili og hvidløgspulver.

Vil du have flere gratis og sunde opskrifter på aftensmad?

I Aronos app finder du et bibliotek af mere end 900 forskellige opskrifter, så hvis du ikke fandt noget der fristede på listen her, kan du sikkert finde noget for dig i app’en. Derudover, kan vi også hjælpe dig med at lave en personlig kostplan, der indeholder opskrifter der passer til netop dig og dine madvaner.

 

Få en gratis personlig kostplan!

 

 

Få 14 dages personlig kostplan gratis.

Ønsker du at opnå et varigt vægttab? Klik nedenfor, og få en kostplan.

Hent din personlige kostplan

Prøv vores nye app

Få 14 dages personlig kostplan helt gratis!

Hent din personlige kostplan